Kontaktujte nás
Ochrana osobních údajů
Domů Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Pomůžeme vám s přípravou a revizí GDPR dokumentace i při vyjednávání se smluvními partnery. Pověřenci pro ochranu osobních údajů poskytneme podporu a know-how a proškolíme Vaše zaměstnance. A pokud na to přijde, budeme Vás zastupovat před Úřadem pro ochranu osobních údajů.

  • 10+ mil. Kč součet pokut uložených v ČR za porušení GDPR mezi lety 2018 a 2022

  • 4,5 mil. Kč součet pokut uložených za porušení GDPR v ČR jen v první polovině roku 2023

  • 3.000+ stížností obdržel Úřad pro ochranu osobních údajů v roce 2022

  • 313 nahlášených bezpečnostních incidentů za rok 2022

Proč se obrátit právě na nás

01

Máme hluboké zkušenosti s kontrolami dozorových orgánů

Naše klienty zastupujeme v řízeních před dozorovými orgány, ať jde o Úřad pro ochranu osobních údajů, Český telekomunikační úřad nebo Státní úřad inspekce práce. A pokud je to potřeba, bráníme klienty i před správními soudy.

02

Rozumíme informačním technologiím

V týmu máme experty nejen na právo, ale i na informační technologie a kybernetickou bezpečnost. To nám umožňuje lépe pochopit komplexní nástroje a najít optimální řešení i s důrazem na ochranu soukromí a osobních údajů.

03

Ochraně osobních údajů se dlouhodobě věnujeme. Napsali jsme také první GDPR komentář

Pro naše klienty jsme ochranu osobních údajů řešili již dávno před GDPR. Od té doby jsme si vybudovali silné know-how, které s vámi rádi nasdílíme. Naše zkušenosti jsme také sepsali do prvního praktického GDPR komentáře.

Co s klienty řešíme nejčastěji

  • Příprava a revize GDPR dokumentace jako jsou informace o zpracování, záznamy o činnostech zpracování a interní předpisy.
  • Analýza dopadů nových projektů na soukromí zákazníků a uživatelů.
  • Zastupování před Úřadem pro ochranu osobních údajů.
  • Podpora pověřence pro ochranu osobních údajů v jeho každodenní agendě.
  • Řešení bezpečnostních incidentů.
  • Školení zaměstnanců.
  • Vyjednávání smluv s dodavateli a obchodními partnery.
  • Nastavení vztahů v rámci skupiny prostřednictvím smluv a vnitřních předpisů.

Kdo se vám bude věnovat

Co o nás říkají klienti?

Spolupráce, které dělají radost nám i klientům

Škoda Auto a.s.

S klientem řešíme na každodenní bázi otázky ochrany osobních údajů a přístup k datům v rámci inovativních projektů. Také jsme pomohli připravit zjednodušené obchodní podmínky pro digitální služby a vyjednávali jsme smlouvu s dodavatelem služby umožňující zaplacení za parkování přímo z vozidla.

Ochrana osobních údajů

Vienna Insurance Group

Pravidelně podporujeme pověřence osobních údajů VIG při řešení otázek souvisejících s ochranou osobních údajů. V rámci této podpory jsme v poslední době řešili zejména využívání telematických údajů z vozidel klientů pro výpočet pojištění.

Ochrana osobních údajů

Hlavní město Praha

Hlavnímu městu pomáháme ošetřit provozování kamerového systému tak, aby bylo v souladu s právními předpisy o ochraně osobních údajů.

Ochrana osobních údajů

Národní rozvojová banka, a.s.

Po několika letech od implementace GDPR jsme zmapovali aktuální fungování klienta a na základě toho jsme aktualizovali GDPR dokumentaci. Klientovi také poskytujeme služby pověřence pro ochranu osobních údajů.

Ochrana osobních údajů

Draslovka Holding, a.s.

Pro klienta s globální působností připravujeme interní dokumentace tak, aby byla v souladu s GDPR a zároveň respektovala odlišné právní úpravy v zemích, kde holding působí.

Ochrana osobních údajů

E.ON GROUP

Úspěšně jsme u klienta implementovali GDPR a od té doby se podílíme na zachování její aktuálnosti v návaznosti na zavádění nových produktů a procesů. Klientovi také pomáháme s posouzením dopadů používání umělé inteligence.

Ochrana osobních údajů

Udělejte první krok k naší spolupráci

Ať už hledáte právní konzultaci, nebo dlouhodobého partnera, nezávazně se nám ozvěte.

Nejpozději následující pracovní den se s vámi spojíme a vymyslíme další postup.

T +420 224 216 212
E praha@rowan.legal