MENU
Rowan Legal

V těchto dnech se na trhu právních publikací objevila novinka, a tou je kniha z pera kolegů advokátní kancláře ROWAN LEGAL, Josefa Donáta a Jana Tomíška. Novinka nese název Právo v síti s podtitulem Průvodce právem na internetu a přináší ojedinělý pohled na problematiku internetového práva – vysvětluje totiž právní aspekty komplikovaného internetového světa běžným uživatelům internetu.

Sami autoři knihu uvedli následovně:

V českém právním prostředí dochází v posledních letech k významným změnám v právních předpisech regulujících základní instituty lidského života, internet nevyjímaje. Spolu s přesunem tradičních forem mezilidského jednání do elektronického světa tyto změny znamenají značné nároky na sledování platné právní úpravy. Není tak vždy snadné si uvědomit veškeré důsledky našeho počínání na internetu a sociálních sítích.
Publikace představuje široké veřejnosti základní právní aspekty v prostředí internetu, primárně z pohledu uživatele a jazykem, který je dle nejlepšího vědomí a svědomí autorů snadno uchopitelný pro všechny čtenáře bez nutnosti disponovat technickým či právním vzděláním. Závěrečná část každé kapitoly navíc směřuje k detailnímu rozboru právních aspektů probíraného tématu. Jejími čtenáři tak budou zejména odborníci, kteří ve své praxi přicházejí do styku s právními problémy uživatelů internetu. Publikace je doplněna o vzory dokumentů a podání.

Právo v síti

Publikaci je možné si objednat na stránkách Nakladatelství C. H. Beck: http://www.beck.cz/pravo-v-siti-pruvodce-pravem-na-internetu

 


Achmea B.V. vs. Slovak Republic Epravo.cz: Sankční snížení pojistného plnění u neživotního pojištění